Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

Donacije

Sponzorsko oz. donatorsko sredstvo za izvajanje programov

Spoštovani,

v letu 2003 smo se registrirali kot Invalidsko društvo Kengurujček Slovenije pri notranji upravi Mestne občine Ljubljana.
Smo neprofitna in nepolitična organizacija, kjer se družijo otroci s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega prebavnega trakta ter starši oz. skrbniki, ki so ustanovitelji društva. Slednji pa tudi skrbimo za čim bolj normalno bivanje naših otrok v domačem okolju in naši lepi Sloveniji. Z napredkom medicine in novih operativnih tehnik vedno več otrok s temi okvarami preživi, prav tako se življenjska doba podaljšuje. Trenutno je naša populacija otrok še zelo mlada razen otroci z Mb.Crohn in Ulceroznim kolitisom.
Glede na to, da se v večini financiramo samo iz donatorskih in sponzorskih sredstev, se s prošnjo za finančno oziroma materialno pomoč obračamo tudi na vas. Z vašo pomočjo bi nam uspelo uresničiti naše načrtovane cilje in s tem razveseliti naše člane in članice. Dragocena donacija je zagotovo tudi vaš čas ali znanje na naših srečanjih in taborih.

V programu društva smo v letu 2017 organizirali 11. otroški tabor od 08. junija do 11. junija na kmetiji Pr*Ljubici in 15. družinski tabor od11.-15. avgusta v domu CŠOD Kranjska Gora s predavanji, in v decembru novoletno srečanje.
Društvo ima začrtane cilje tudi za leto 2018 in organizirati 12. otroški tabor in 16. družinski tabor, saj je na pomanjkanje časa najboljša oblika sodelovanja družin za izmenjavo medsebojnih izkušenj, izvajanj delavnic s kliničnimi psihologi, terapevti in ostalimi strokovnimi sodelavci. Na taborih veliko časa posvetimo tudi medsebojni podpori in spodbudi, ter smernicam za nadaljevanje obstoja društva.

Naj še enkrat poudarim, da v društvu gojimo spoštljiv in topel odnos in temu primerno oblikujemo programe in srečanja. Staršem in otrokom predajamo znanje, ki jih bo naredilo samozavestne in bo v njih prebudilo željo, da predajajo svoje življenjske izkušnje naprej.
Zavedamo se trenutne situacije, ki je prisotna na vseh področjih, zato ne pričakujemo veliko. Že to, da nas slišite in ste nam pripravljeni pomagati pri uresničitvi naših želja je za nas veliko.
Če se vidite, da nam lahko v kakršnikoli obliki pomagate za nasmeh naših staršev in otrok bomo iz srca hvaležni.

Če bi radi namenili svoj čas, znanje in materialne dobrine nas kontaktirajte na kengurujcekslovenije@gmail.com ali na 031 515 722.

S finančno pomočjo pa nam lahko pomagate na bančnem računu odprtem pri Delavski hranilnici s številko SI56 6100 0001 5310 342.

Predsednica društva:
Danica Kopač Maletič

Postanite dobroDELni NAMENITE TISTIM, KI SO VAM PRI SRCU.

Kako podariti 0,5 % dohodnine?

Odločite se za organizacijo — ta organizacija smo lahko tudi mi, saj smo neprofitno društvo, sledimo svojemu srcu in s programom društva pomagamo drugim ljudem.

To dohodnino bi sicer pustili v državnem proračunu. Z donacijo pa boste omogočili, da bodo nevladne organizacije prispevale h kakovosti bivanja v naši družbi.

Donacija je za vas brezplačna.

Obrazec - donacija dohodnine 2018

naši zvesti donatorji