Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

Invalidsko društvo Kengurujček Slovenije

Društvo so ustanovili starši otrok s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega prebavnega trakta. Sem štejemo anorektalne atrezije, Hirschprungovo bolezen, Hipoplazije in atrezije ozkega črevesa, sindrom kratkega črevesa, atrezije ezophagusa, Mb. Crohn, Ulcerozni kolitis in transplantirance.

V društvo se lahko kot aktivni člani vpišejo vsi, ki imajo otroka s katero od naštetih težav. Veseli pa bomo tudi sorodnikov naših članov, prijateljev, zdravnikov, medicinskih sester in vseh, ki bi želeli na kakršen koli način pomagati pri še uspešnejšemu delu oziroma programu društva.

Namen društva je medsebojna podpora, pomoč, povezovanje in sodelovanje članov — s tem lažje doseganje pravic (sedaj staršev, kasneje otrok) iz naslova zdravstvenega in socialnega varstva, pri zaposlovanju, sodelovanje pri oblikovanju zakonodaje.
Društvo, kot organizirana enota, ima večjo moč in je učinkovitejša pri doseganju določenih ciljev kot posamezniki.

Novice


Objavljeno: 9 november 2017

Prenovljena spletna stran društva

S ponosom vam predstavljamo našo posodobljeno spletno stran, kjer bomo objavljali ažurno naše dogodke, življenjske zgodbe in še bi lahko naštevali.

Preberi več »

Objavljeno: 30 avgust 2017

15. Družinski tabor v Kranjski Gori

Veliko delam z ljudmi, ki živijo življenje, tako zvane naučene nemoči (nič se ne da). Ti ljudje, me vedno prepričujejo, kako se nič ne da. Zato moraš živeti ta trenutek, to je občutje katerega sem si globoko vtisnil v svojo zavest in ga poskušam živeti. Terapevt A.Omulec

Preberi več »

Objavljeno: 18 junij 2017

11. otroški tabor na kmetiji Pr'Ljubici

Kot vsako leto smo se tudi tokrat otroci in mladi iz našega društva družili na že 11. skupnem taboru, tokrat na kmetiji Pr'Ljubici na Poljanah pri Škofji Loki. Z nami sta bili tudi dve medicinski sestri Nedisa in Slobodanka, s katerima se srečujemo na taborih in odlično skrbita za nas.

Preberi več »

Naše Zgodbe

Rojstvo drugačnega otroka predstavlja za starše zelo veliko stisko in bolečino. Po prvem šoku pa vseeno prevladata ljubezen do otroka in upanje, da z ljubeznijo, nežnostjo, s pravilnim zdravljenjem in z optimizmom delaš korake k boljšemu. Vsekakor se vprašaš »zakaj ravno moj otrok« V takih težkih trenutkih si morata biti starša v veliko oporo, čeprav je to zelo težko, ker se pogosto ob nastalih situacijah zapiramo vase, namesto da bi se o tem čim več pogovarjali.

Danes vem, da sem premalo časa posvetila partnerskemu odnosu, ker sem na prvo mesto postavila otroke. To napako naredi večina staršev, ki se sooča s tako hudo bolnimi otroki, ki svoje starše zaradi intenzivne nege na domu potrebujejo 24 ur na dan. Zelo dobrodošle so izmenjave izkušenj med starši, zato je povezovanje v skupine oz. društva, kjer se lahko srečujejo starši, otroci s posebnimi potrebami in zdravi sorojenci in prek raznih delavnic pomagajo drug drugemu prebroditi stresne trenutke ob nastalih situacijah.

“Ne obžaluj, uči se. Ne skrbi, sprejemaj.Ne pričakuj, bodi hvaležen. Življenje je prekratko.”

naši zvesti donatorji