Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

Leto 2005

Otrokom moramo dati dve darili, prvo so korenine, drugo pa krila.


Leto 2005 se je začelo že zelo pestro, saj smo ga otvorili z našo 1. razstavo, z naslovom "Kengurujček ne pozna meja". V knjižnici Medvode smo se zbrali le dan po kulturnem prazniku, 9.2.2005, ko se spominjamo človeka, ki je prispeval velik delež k slovenski kulturi - Franceta Prešerna, ki je imel zelo čisto in jasno narodno zavest. Razstavili smo izdelke, fotografije in slike naših mojstrov - najmlajših članv društva Kengurujček.

  1. družinski tabor - zavod Janeza Smrkarja "Mavrica" v Veržeju

Naš drugi družinski tabor je potekal med 26.4. in 30.4.2005. Vožnja v Veržej je bila zelo dolga, a nismo se vozili zastonj. Ker se nismo še dobro poznali smo imeli najprej spoznavni večer. 
Izvedli smo kar nekaj predavanj o zdravi prehrani, ki je letošnja tema leta. 
Izvedeno smo predavanje o psihološki temi, kako spoznati dobre lastnosti pri družinskih članih, ki nam ga je predavla ga. Marja Strojin.
Skupaj smo se odšli zabavati v terme Banovci, potepati na mlin na Muri in prav tako smo si ogledali romantičen del Prekmurja "Otok ljubezni". Veliko smo tudi ustvarjali in se zvečer radi družili v kleti, kjer so imeli veliko različnih šortnih aktivnosti. Organizirali smo tudi igre brez meja za celo družino. 

Spomladansko srečanje, 14.5.2005 - po krožni poti Hotedršice

Imeli smo kratko druženje in približno enourni pohod, ki se je zaključil ob kosilu. Pohoda se je udeležilo 9 družin.

Spomladansko srečanje s piknikom, 18.6.2005 - Medvode

Spomladanskega piknika se je udeležilo 8 družin in trije podporni člani. Starši so imeli druženje in predavanje. Otroci pa so se zabavali ob vodnih igrah.

Jesensko srečanje, 17.9.2005 - obisk Taborske oz. Županove jame

Na ta jesenski dan nam je malo ponagajalo vreme in tudi nepridipravi. Kar pa nam seveda ni pokvarilo dneva, saj v jami ni bilo sledu o dežju. Ogledali smo si značilnosti kraške jame. Za nekatere je bil to prvi ogled skozi labirint stalagmitov in stalaktitov.  Poučili smo se tudi o zgodovini jame in njenem imenu. Taborska se je včasih imenovala zaradi bližnje obzidane cerkvice - TABOR - ki je pred 500 leti ščitila lokalno prebivalstvo pred turškimi vdori.
Po končanem ogledu smo se družili pri lovskem domu na Ilovi gori ob pikniku z družabnimi igrami. Vzgojiteljica Maja je otrokom pripravila kljub dežju iskanje kengurujčka v gozdu. Srečanja se je udeležilo 8 družin, ki so odšle domov z novimi znani in dogodivščinam.

3. družinski tabor - Ptuj

Za nami je naš tretji tabor, ki smo ga tokrat preživeli na Ptuju med 28.10 in 31.10. Otroci se med seboj že prav lepo poznajo, z veseljem bi sprejeli medse tudi druge otroke, vendar se tabora udeležujemo vedno iste družine. Ne vem kaj je vzrok da se ostali ne odločajo za druženja, mogoče zaradi predsotkov, drugih obveznosti?

Meni je žal, ker naše društvo ni bilo ustanovljeno že prej, saj smo ravno starši mogoče tudi zaradi bolnih otrok ki jih imamo,imeli premalo časa da bi kdaj pomislili nase, mogoče tudi na sam partnerski odnos v družini, zato je bilo sobotno popoldne na pogovoru z našo predavateljico ga. Ano Pori prijetno in koristno za nas. 

Imeli smo srečo z suhim vremenom, čeprav je bilo mrzlo, nam je ob pogledu na naše otroke, njihovo energijo in voljo ki jo imajo kljub svojim težavam, lahko bilo toplo. Odlično so se imeli tudi na svojih delavnicah z našima » t'ršicama Majo in Edito «, ki vedno znova poskrbita za zanimive urice v delavnicah, ki jih izvajamo na taborih. V nedeljo smo se lahko posladkali z odličnima pecivoma, ki so ga v dopoldanskih urah pripravile skupaj z otroci in smo se z njim sladkali na nedeljski večer. Tudi na predvečer čarovnic niso pozabili. Koliko čarovnic, veselje jih je bilo videti. Zopet smo združilo oboje kar smo potrebovali, malo oddiha, zabave in nekaj pogovora, nasvetov, mnenj drugih.V nedeljo smo starši z diatetičarko ga. Andrejo Čampa govorili o dietah, zdravi prehrani, in vedno znova se spet kaj naučimo.

Bivali smo v prijetnem, čistem mladinskem hotelu, v samem centru Ptuja, si med sprehodi dobro ogledali mesto, ki je še vedno lepo,staro, obiskali grad, po katerem nas je popeljala zelo prijazna vodička, in se spoprijateljili celo z ribičem na Dravi, ki je ves ponosen da ima tako veselo občinstvo imel srečo pri lovljenju rib in prijetno je bilo pokramljati z njim.

Upam da si tudi vsi vi ki berete mojo 'obnovo' lahko vsaj malo predstavljate kako smo preživeli dni, in da mogoče tudi vi naslednjič zberete pogum, si vzamete čas in odidete z nami, če ne zaradi sebe pa vsaj zaradi vašega bolnega otroka, ki bo spoznal in izmenjal izkušnje z drugimi.

Končujem v želji, da se kmalu zopet vidimo.
Zdenka Mlakar

Novoletno srečanje - 17.12.2005

Novoletnega srečanje se je udeležilo 12 družin in dva podporna člana. Za najmlajše smo najprej poskrbeli z lutkovno predstavo "Uganke - zanke - zavozlanke" v dvorani OTH Pirniče. Nato so bili obdarjeni še za svojo pridnost iz strani Dedka Mraza. Po končanem obdarovanju smo se družili in zabavali na sedežu društva. 

naši zvesti donatorji