Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

Leto 2007

"Kdor se učenju posveča, se iz dneva v dan veča". Lao Tse


Že takoj v začetku leta - januarja smo izvedli prvo poučno predavanje.

Predavanje, 26.1.2007 - Anorektalne atrezije

V začetku leta smo začeli z izobraževanjem naših članov prav tako v večnamenskem prostoru OŠ Preska. Predavanje je vodila dr. med. Diana Gvardjančič na temo "Anorektalne aterzije", ki pa je nadaljevanje prejšnjega predavanja izvedenega v letu 2006. 
Za otroke smo poskrebeli z učenjem juda v telovadnici.

1. otroški tabor - Rakitna

Končno nam je uspelo izpeljati prvi vikend paket brez staršev. Potekal je v Klimatskem zdravilišču na Rakitni od 9.3. do 11.3.2007. Na pobudo vseh staršev se je končno izvedel otroški tabor. Zaradi strokovno usposobljenega kadra vzgojiteljic in višjih medicinskih sester so bili otroci v varnih rokah. Nekateri starši pa so končno imeli čas zase in so se lahko kam odpravili, saj zaradi vsakodnevne oskrbe otroke ne morejo pustiti pri sorodnikih ali prijateljih. Po končanem taboru so si otroci zaželeli naslednje leto daljše otroški tabor. 

Bili smo malo starejši, kot tudi naši najmlajši Kengurujčki. Imeli smo vzgojiteljice in medicinske sestre. Bili smo kot sorojenci bolnih in bolni otroci. Šli smo na obisk, k Muci Copatarici in ji tudi zaigrali na harmoniko. Plezali smo na veliki in mali plezalni steni, igrali nogomet, košarko, risali, imeli ustvarjalne delavnice in pastirske igre. Naredili smo skupine in tekmovali, naš cilj je bilo priti do jezera. Zmagale smo vse skupine. Ob večerih smo gledali filme, enkrat smo šli na kratek pohod s svečkami, ki smo jih izdelali, imeli smo družabne večere. Zadnji dan smo zaključili s kratkim programom. Sestavili smo ples navijačic in našo pesem.
Pesem je kratka:
ENA,DVE,TRI
V NAPAD KENGURUJČKI,
VEDNO ZNOVA ZA VESELJE,
ZA UŽITEK, DOBRO VOLJO
IN LJUBEZEN
NAPREJ,NAPREJ
LEVO,DESNO
HURA,HURA,HURA
KENGURUJČKI.
Tabor je prehitro minil in že komaj čakam novega in daljšega. Seveda pa se zelo lepo zahvaljujemo našim zvestim sponzorjem in donatorjem.

Pina Kopač Maletič

4.5.2007 smo proslavili naše 5. leto delovanja z razstavo "S Kengurujčki po Sloveniji", ki smo jo s krajšo prireditvijo otvorili v knjižnici Na sotočju v Medvodah. Razstavili smo izdelke, fotografije in slike katere smo izdelali otroci na vseh naših taborih in srečanjih. Tudi marsi kateri starš je pripomogoel h kakšnemu lepemu izdelku. Za popestritev otvoritve se neizmerno zahvaljujem sodelujučim članom. Razstavo so si lahko ogledali vsi obiskovalci knjižnice do 18.5.2007

Predavanje, 18.5.2007 - Šola odvajanja

Naše poti glede izobraževanja se v letošnjem letu niso zaključile. Organizirano je bilo nadaljevanje predavanja, ki smo ga izvedli 28.1. na OŠ Preska. V sklopu z OŠ Preska smo tokrat na njihovi podružnici Topol - Katarina nad Ljubljano organizirali nadaljevanje. Predaval nam je dr. med. Jernej Brecelj. 

5. družinski tabor - CŠOD Radenci

Tabor je potekal od 28.07. do 4.8.2007. Zbrali smo se v Radencih na Kolpi. Dvignili smo našo zastavo, se namestili v sobe ogledali dom z lepo okolico. Večkrat smo se odpravili na kratke sprehode, dvakrat smo se kopali v reki Kolpi in imeli družabne večere. Z vzgojiteljicama smo ustvarjali v delavnicah, mladostniki pa smo imeli predavanje z ga. Ksenjo Kos. Med kengurujčki smo tudi plesalci, nekateri so preizkusili prve plesne korake pod vodstvom plesne učiteljice Andreje. Ker pa je v domu plezalna stena nas je obiskal Tomaž Humar, ki nas je učil plezati. Po večerji nam je predaval in zavrtel filmček, ki ga je nasploh prvič pokazal občinstvu. Ni manjkalo slikanja in avtogramov.
Starši niso samo počivali imeli so tudi delavnice. Prav tako so imeli predavanje z ga. Ksenjo Kos, dr. med. Gorazdom Kalanom in tudi z ga. Marijo Tome. Skupaj smo se nato udeležili vožnji s kanuji po reki Kolpi. Obiskali so nas tudi trener softballa in dve državni reprezentantki. Ena iz med njiju je bila Sara Sober. Odšli smo tudi na izlet iz pred doma smo se odpeljali z avtobusom. Naš član Ivan z družino ga je vodil in organiziral. Odšli smo do parka Lahinje, muzejskega vlaka v Črnomlju in si ogledali spominsko letalo v kraju Otok.
Ob večerih ni manjkalo druženja ob tabornem ognju in seveda salama party. Da pa nam ob tabornem ognju ni bilo dolgčas smo si čas popestrili s petjem. Ker smo otroci v mladosti radi navihani smo narabutali koruzo, ki smo jo pekli na palicah.
Zadnji večer smo priredili tudi kulturni program z razstavo. Naš gost je bil g. Toni Gašperič. Povedal nam je svojo življensko pot. Ob njem smo se zelo nasmejali. Nastopali so vsi mlajši člani, tudi nekaj staršev. Naučili smo se veliko novega in sklenili tudi nekaj novih prijateljstev.

Z posebnim dovoljenjem Info TV pa si lahko ogledate njihov prispevek o našem društvu, ki je bil posnet na Kolpi. Za ogled prispevka kliknite tukaj!

Jesensko srečanje, 23.9.2007 - Raziskovanje Koroške

Zbrale smo se družine iz vseh krajev Slovenije.Za večino je bila pot kar dolga peljali smo se mimo Žalca, Velenja, Kotelj na Koroškem in vse do Raven na Koroškem, kjer nas je lepo toplo sprejela, pričakala družina Lasnik-Petrič, ki so bili organizatorji tega lepega nepozabnega dne. Najprej nas je pot vodila do spominske hiše znanega pisatelja Prežihovega Voranca na Preški vrh nad Kotljami. Nato smo se odpeljali do Ivarčkega jezera.Tam smo malo popili, se posončili in skakali na trampolinu. Že smo odhiteli do Rimskega vrelca - izvira kjer smo okusili vodo, ki je imela čisti okus po železu. Odpeljali smo se do kmečkega turizma, kjer smo se okrepčali z dobro jedačo in pijačo. Nekaj družin je še ostalo in obiskali smo Polhov mlin, kjer sta nam gospa in gospod predstavila mlin in domačijo. Za piko na i pa nas je za konec nekaj odšlo pogledat še Dom na Peci, kjer bomo izvedli naslednje leto družinski tabor. 

Predavanje, 23.11.2007 - Hirschsprungova bolezen

Tako kot v maju smo se ponovno sestali v POŠ Topol, kjer nam je predavala dr. med. Tadeja Pintar na temo "Hirschsprungova bolezen", ki je prav tako nadaljevanje prejšnjega predavanja. 

Novoletno srečanje, 16.12.2007 - Kolosej

Ob 10.00 uri smo se zbrali na srečanju v Koloseju - Ljubljana. Na voljo so nam bili trije filmi, Franček, Začarana in Zlati kompas.
Po končanem filmu smo odšli na kosilo na Livado, kjer nas je po končanem kosilu obiskal Dedek Mraz, ki je obdaril vse naše otroke.

naši zvesti donatorji