Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

Leto 2009

Najbližji so nam tisti prijatelji, ki najbolje razumejo, kaj nam pomeni življenje, ki čutijo do nas enako, kot čutimo sami do sebe, ki so nam vdani v zmagoslavju in v nesreči, ki znajo prekiniti začarani krog naše osamljenosti. "Henry Alonzo Myers"


Leto 2009 se je pričelo zelo umirjeno. Najprej se nam je januarsko predavanje prestavilo na jesen, saj je bil predavatelj odsoten.
Družili smo se tako le na našem občnem zboru 21.3.2009 na sedežu društva. 

Spomladansko srečanje. 25.4.2009 - Slovenski dan na Grobniku

Naše prvo srečanje tistega leta je bilo zelo športno obarvano. Malo čez 8.00 uro smo se z avtobusom odpeljali izpred Hiše kulinarike Jezeršek v Sori, ki je že vrsto let naš dolgoletni sponzor in je bil tudi tokrat. Vreme je bilo oblačno, kar pa nam seveda ni pokvarilo vzdušja. Vožnja je bila dolga vendar smo jo začinili z nekaj postanki. Kmalu, ko smo prispeli do Hrvaške je posijalo sonce. Bližali smo se Rijeki in Grobniku, kar je v avtobusu vedno bolj stopnjevalo vzdušje. Naši gostitelji poleg zgoraj naštetega - ŠD Sora, Dunlop in Čarmansport so nas zelo lepo sprejeli. Najprej so nas popeljali do svojih šotorov, kaj kmalu pa smo se ponovno vkrcali v avtobus in se odpeljali na samo pisto. Naredili smo dva dirkalna kroga in se nato na pisti skupinsko slikali. Naš dirkalni krog smo odpeljali v 3 minutah in 40 sekundah. Postregli so nam s kosilom, ki je bilo odlično. Po kosilu pa en, dva, tri hitro na prizorišče, saj so se motoristi že pričeli ogrevati za tekmovanje. Motorji so švigali sem ter tja in kmalu se je tekmovanje v različnih kategorijah zaključilo. Po končani razglasitvi smo se približno ob 18.00 odpravili nazaj proti Sloveniji. Med potjo smo si naročili pice in jih na cilju pojedli. To pa še ni bilo konec našega celodnevega izleta, naši otroci so ta dan pričeli tudi z otroškim taborom. 

naši zvesti donatorji