Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

12. Otroški tabor v Vrbjah

Otroštvo ni tekmovanje, da bi videli, kako hitro lahko otrok bere, piše in računa. Otroštvo je časovno obdobje, v katerem se otrok uči in razvija v svojem lastnem tempu. Hitreje ni bolje. (Magda Gerber)


Projekt je potekal v domu Vrbje, Škofijske Karitas Celje, od četrtka 17.05.2018 do nedelje 20.05.2018. Tabor je bil zelo produktiven in zanimiv, saj se oblikuje in soustvarja predvsem iz potreb udeležencev in razvojnega obdobja otrok in mladostnikov s prirojenimi in pridobljenimi črevesnimi obolenji celotnega prebavnega trakta, ter njihovih sorojencev.
Otroci so polni življenja in se trudijo iz leta v leto napredovati, saj si ob svoji bolezni zaslužijo biti srečni.
Na taboru smo spoznavali okolico Vrbja, sprehodili smo se okoli ribnika Vrbje, na delavnici kitajščine smo izdelali prikupne srčke, izrezali kitajski znak,ki nam bo prinašal srečo. Naučili smo se osnovnih besed, pozdravov. Tekmovali pa smo kdo v minuti pobere s kitajskimi palčkami več fižolčkov v kozarček. Naredili smo tudi podstavek za na mizo. Pod srajčke pa smo zapisali pregovor, ki nas bo spremljal do naslednjega tabora, ki ga vsi že nestrpno pričakujemo.
Tabor brez medicinskega osebja nebi bil izvedljiv, zato je potekal pod budnim očesom dipl.viš. medicinskih sester, izvajalko delavnic, vzgojiteljico. Veliko pomoč mlajšim pri ovirah doseganja ciljev nudijo tudi mladostniki.
Ob zaključku so že tkali načrte za prihodnji tabor.
Hvala soustvarjalcem za kvalitetno in kakovostno izveden zahteven projekt.

Ob koncu tabora pa smo prišli tudi do naslednjega zaključka:
Zahvaljujemo se predsednici Danici, ki nam je tabor organizirala in poskrbela, da se imamo vsako leto super.
Skrbimo za boljše prijateljske odnose in si izmenjujemo izkušnje, da je naše življenje, kljub oviram popolno.
Strokovno usposobljeno osebje pa nikoli ne pozabimo vzeti s seboj. Že vrsto let nas spremljata naši zvesti podporni članici Nedisa Bosankić in Slobodanka Pance.
Beseda HVALA je za to premalo.

Hvala tudi Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije in TIC Žalec za izkazano gostoljubje, ter pletilstvu Jakopina, da so naše male nogice obuli z kvalitetnimi nogavicami.

naši zvesti donatorji