Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

Leto 2003

Hvala vsem za podporo in lepe začetke.


Ustanovitveni občni zbor Invalidskega društva Kengurujček Slovenije se je dobil 14.06.2003 v prostorih Invalidskega društva ILCO Ljubljana.
Društvo Kengurujček smo ustanovili starši otrok, ki imajo prirojene in pridobljene okvare celotnega prebavnega trakta. Ta potreba se je izkazala za nujo.
Z napredkom medicine in novih operativnih tehnik vedno več otrok s temi okvarami preživi, prav tako se življenjska doba podaljšuje.
Pričeli pa so se tudi problemi z vpisem in obiskovanjem šolskega pouka in morebitne daljše otrokove odsotnosti.
Svojim otrokom želimo, da bi kljub pomanjkljivostim in težavam dostojno živeli, jih naučili vseh ročnih spretnosti za samostojno in kvalitetno življenje.
Istočasno pa bomo pomagali staršem sprejeti drugačnost svojega otroka, jih naučili novih ročnih spretnosti, jim pomagali pri doseganju ciljev in pomoč pri različnih problemih
(Poročanje o spremembah zakonodaje, sodelovanje z mednarodnimi organizacijami in zdravniki/strokovnjaki)
prav tako pa bomo s svojimi programi pomagali zdravim sorojencem razumeti, zakaj starši več svojega časa posvečajo bolnemu otroku kot njim.
Skozi celotno poletje je bilo sklicanih več sej, ki so pripomogle do uresničitve in odprtja društva v koncu avgusta 2003.

23.10.2003 smo z društvom izpeljali prvo redno sejo, kjer smo se dogovorili podrobnosti o delovanju v prihajajočem letu 2004. Seja se je odvijala na sedežu društva.

20.12.2003 smo prvič izvedli novoletno srečanje. Odvijal se je v prostorih sedeža društva. Otroke je obdaril in obiskal tudi dedek Mraz.

V letu 2003 smo pridobili za ustanovitev in lep začetek naklonjenost in pomoč od sledečih podjetij in društev: Kolinska d.d., Valencia d.o.o., Sija d.o.o., Tosama d.d., Sanolabor d.d. in Invaldisko društvo ILCO Ljubljana.


Hvala za uresničitev naših sanj.

naši zvesti donatorji