Doniraj / prispevaj društvu
Postani podporni član
Naše zgodbe

Leto 2004

Kdo si, da lahko obsojaš moje življenje? Vem, da nisem popoln (niti nočem biti), ampak preden začneš kazati name s prstom poskrbi, da bodo tvoje roke čiste. (Bob Marley)


V letu 2004 smo imeli kar nekaj občnih zborov in skupščin, kjer se je srečal upravni odbor in člani društva.
Spomladi smo izvedli tudi predavanje o starševskih pravicah. Ki ga je vodil g. Tomaž Jereb. Otroci so med tem časom ustvarjali in se sprehodili po okoliškem kraju.

 

Trnovec srečanje s piknikom

Zbrali smo se na rednem srečanju, kjer smo imeli predstavitev in predavanje g. Vinška o zdravi prehrani, otroci so se zabavali z rekreativnimi dejavnostmi, starši pa smo malce pokramljali o težavah, ki nas tarejo.
Imeli smo tudi sestanek IO, kjer smo se med drugim dogovorili o nadaljnjih letošnjih aktivnostih. 
Igrali smo tudi nogomet in rezultat je bil na koncu neodločen 4:4. Sicer pa so bila pravila zelo raztegljiva, tako, da so se člani ekip non stop menjavali - in to kar med igro. Stari smo malce sopihali, mladi so nam pa nabijali gole.
Med tem časom nam je Ivo napekel čevapčičev, bučk na žaru in ražnjičev, ki so se nam po naporni tekmi fino prilegli. G. Vinšek nam je ocvrl bezgove palačinke, ki so v kombinaciji s sladili dodobra popestrile obed.
 Zbralo se nas je več kot 10 družin, kar je skupaj z našimi otroci naneslo preko 35 duš. Kogar ni bilo, mu je lahko žal. Vendar - ne obupati - še bodo prilike.

Pa še recept za proseno kašo od g.Vinška:
10 žlic prosene kaše na liter mleka, dodaš ščepec soli, kuhaš cca. 15 minut. Skuhano in zdravo! Dober tek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1.Družinski tabor – Kriška planina

Od 25.06. – 28.06.2004 smo izvedli 1. družinski tabor na Kriški planini (Krvavec). Prijavljenih je bilo 10 družin, udeležilo se jih je 6.
Vsako jutro smo se zbudili in razgibali v družbi  vzgojiteljic.  S katerimi so otroci ustvarjali med časom, ko so imeli starši delavnice, pogovore in predavanja.
Otroci in starši so med prostim časom igrali igre, odšli na sprehod do vrha Krvavca, imeli zabavne igre in nočni sprehod z lučkami.
Na taboru je bilo izvedeno predavanje z ga. Strojin o obvladovanju stresne situacije.

Ko se spominjam nazaj, mi je najbolj v spominu ostal naš prvi otroški tabor, ki smo ga preživeli na Kriški planini.
Bilo je v poletnih dneh zato nam je bilo zelo prijetno toplo. Takrat smo se še bolj, kot ne spozavali. Izdelovali smo veliko izdelkov, med seboj pa smo enkrat tekmovali tudi s kolikimi udarci zabiješ žebelj!
Spomnim se da smo jedli zelo okusno hrano pravo domačo hrano, to so bili žganci, polenta, golaž,....... :) :)

 

 

 

 

 

 

 

 



Kekčeva dežela 26.09.2004

V nedeljo 26.09.2004 smo izpeljali avtobusni odhod v Kranjsko goro, natančneje v Kekčevo deželo. Tam so otroci poslušali zgodbo o Kekcu in se spoprijateljili s Kekčevimi prijatelji.
Napolnili pa smo si tudi naše trebuščke s tipičnimi slovenskimi jedmi.

 

Učna delavnica o zdravi prehrani 20.11.2004

Nekateri člani društva so se udeležili delavnice o zdravi prehrani s praktičnim prikazom.
Delavnica je potekala v prostorih jedilnice in kuhinje Pediatrične klinike.

Program je bil zasnovan:

Otroci so med tem časom ustvarjali z vzgojiteljicami v neposredni bližini.

 

2. Novoletno srečanje 11.12.2004

V soboto  smo v prostorih našega invalidskega društva izvedli že 2. novoletno srečanje. Otroci so čakali na prihod in darila dedka Mraza, da so ga v miru pričakali so si najprej ogledali lutkovno predstavo otrok iz POŠ Sora.
Po končani predstavi in prihodu dedka Mraza so imeli vsi člani še novoletno pojedino in ustvarjalne delavnice.

Tako se je naše leto 2004 uspešno zaključilo s pomočjo vseh članov, organizatorjev dogodkov in vseh naših podpornih članov, društev in podjetij.

naši zvesti donatorji